Home Verw Zoektocht naar ontsnapte Harry van Eijk die jonge meisjes mis bruikte

Zoektocht naar ontsnapte Harry van Eijk die jonge meisjes mis bruikte

De politie is met een speciaal opsporingsteam op zoek naar een tbs’er uit de Pompekliniek in Nijmegen die gisteren tijdens een begeleid verlof ontsnapte. De identiteit van de man is zojuist vrijgegeven. Het gaat om de 42-jarige Harry van Eijk.

Het gaat om een man uit Barneveld die in 2013 werd veroordeeld voor het m*sbruik van zes meisjes die niet ouder waren dan acht jaar. Hij kreeg een celstraf van twee jaar en tbs met dwangverpleging opgelegd.

Gevaar voor omgeving en zichzelf
De tbs’er kan zowel voor zichzelf als voor zijn omgeving een gevaar vormen, meldt het Openbaar Ministerie. Het is dringend nodig dat hij wordt gevonden.

De politie heeft een opsporingsbericht verspreid. Daarin staat: “Vastgesteld is dat de veroordeelde op donderdag om 15.30 uur nog gepind heeft op de Zandstraat in Gennep. Vanaf daar ontbreekt ieder spoor.”

Weggefietst
De man wist tijdens zijn verlof in de buurt van Malden weg te fietsen van zijn begeleiders.Volgens het Openbaar Ministerie zijn slachtoffers en hun familieleden op de hoogte gebracht van de ontsnapping.

Slank postuur
Van Eijk is 1.85 lang en heeft een slank postuur. Op de laatst bekende beelden van hem draagt hij een zwarte, strakke trainingsbroek, een zwart T-shirt en zwart met witte gympen van het merk Asics.