Home Vers van de pers Siamese tweeling werd in 2008 door een operatie gescheiden, ze groeiden op...

Siamese tweeling werd in 2008 door een operatie gescheiden, ze groeiden op en nu zien ze er zo uit

Vanaf de geboorte stonden de ouders voor een moeilijke beslissing. Maar twaalf jaar later kunnen ze niet anders doen dan met grote tevredenheid terug kijken op hun keuze, het laten scheiden van hun dochters.

Op het eerste gezicht ziet de tweeling Abby en Isabelle Carlson er heel normaal uit. Behalve het feit dat ze erg op elkaar lijken, als tweeling zijnde, zou je waarschijnlijk nooit vermoeden dat er een heel bijzonder verhaal achter schuilt.

Het is onmogelijk om te weten dat de twee zussen bijna waren overleden bij hun geboorte. Abby en Isabelle werden als Siamese tweeling geboren. Isabelles hart lag in Abby’s borst en hun lichamen waren bijna helemaal met elkaar verbonden.

Op 12 mei 2006 brachten 17 chirurgen 12 uur door in de operatiekamer om de twee meisjes van elkaar te scheiden. Slechts twee weken later zouden ze als twee afzonderlijke personen naar huis kunnen terugkeren

Nu, 12 jaar later, hebben hun ouders ze zien opgroeien. Ze worden elke dag groter en wijzer. Ze zijn erg actief en houden van gymnastiek, zoals je in de beelden hieronder kunt zien. De twee meisjes hebben een mooie toekomst voor de boeg!

In 2016, tien jaar na de complexe operatie, gaven de zusjes een televisie-interview waar ze over hun jeugd vertelden.