Home Vers van de pers Ongehoorzame hond werd vijf keer teruggebracht naar het asiel, maar dan ontdekt...

Ongehoorzame hond werd vijf keer teruggebracht naar het asiel, maar dan ontdekt de arts de waarheid

Telkens als hij aan zijn nieuwe omgeving was gewend, werd hij terug naar het asiel gebracht. Geen enkele familie wilde hem hebben en iedere keer zeiden de gezinnen dat er iets mis met hem was en dat hij niet luisterde.

Aan het einde van 2017 kwam de hond terecht bij een asiel van het Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals (RSPCA). Voor de zesde keer was hij inmiddels teruggebracht. Al de gezinnen die hem terugbrachten zeiden dat hij erg ongehoorzaam was en moeilijk was om mee om te gaan

De medewerkers van het asiel besloten om het gehoor van de hond te testen. Na de tests wisten ze precies waarom alle baasjes zo gefrustreerd waren dat Ivor niet luisterde. De viervoeter was doof en kon helemaal niks horen, wat zijn ongehoorzaam verklaart.

Geen enkele van de vorige baasjes wisten dat Ivor doof was. Gelukkig werd er bij het RSPCA besloten om de hond gebarentaal aan te leren. Op deze manier leerde de hond snel nieuwe commando’s.

De hond werd weer opgegeven door adoptie, nadat hij de basis van gebarentaal had geleerd. Tijdens die tijd leerde de hond Ellie Bromilow kennen. Het was liefde op het eerste gezicht en Ellie overtuigde haar familie dat ze Ivor moesten adopteren.

Het asiel had de hond al enkele commando’s aangeleerd met gebarentaal, maar Ellie was er meer dan klaar voor om Ivor er nog veel meer aan te leren. Ze gaf hem liefde en zorg op een manier zoals hij nog niet van tevoren had gekend.