Home Verw HORROROVERVAL: ‘ZE DEDEN MIJN BROEK NAAR BENEDEN EN BEGONNEN TE BOREN MET...

HORROROVERVAL: ‘ZE DEDEN MIJN BROEK NAAR BENEDEN EN BEGONNEN TE BOREN MET EEN DRILBOOR’

Hij is met een drilboor doorboord, opgehangen aan een touw en bijna verdronken door een slang met water in zijn mond.

De Drent Tjeerd Peter H. werd vorig jaar zwaar toegetakeld bij een overval, terwijl zijn vierjarige dochtertje toekeek. Meer dan een jaar later komen er details naar buiten.

De man werd vorig jaar februari overvallen in zijn boerderij in Drouwenerveen. In een interview met De Telegraaf en het Dagblad van het Noorden legt de man uit wat er tijdens de overval is gebeurd.

De drie overvallers met kogelwerende ‘politie’-vesten forceerden zijn deur en mishandelden de man. Volgens het slachtoffer wilden de overvallers geld van hem dat ze in zijn cryptomuntbedrijf gestoken hadden.

Boren met een drilboor
“Ik was die avond thuis toen ik ineens een enorme knal hoorde”, vertelt het slachtoffer. De overvallers richtten een vuurwapen op H. en hij werd door de mannen geboeid. “Ze wilden geld hebben, maar ik had niks. Ik bleef dat herhalen.”

Cryptocurrency
H. geeft aan dat hij en zijn familie zijn bedreigd door mensen die geld hebben gestoken in Travelflex, waarvan het slachtoffer de eigenaar was. Met dit systeem kunnen mensen betalen op basis van een cryptomunt.

Volgens H. waren de mannen uit op fondsen van het project. Er zouden miljoenen euro’s zijn verdwenen. H. zegt hierover dat iedereen die claimt geld van hem te krijgen hem kan mailen. De ondernemer wil zijn project wel verder oppakken, onder de naam ‘Caixapay’.

De overvallers namen geen genoegen met zijn antwoord. “Ze deden mijn broek naar beneden en begonnen te boren met een drilboor. In mijn boven- en onderbeen en mijn voet. De pijn is niet uit te leggen. Het was verschrikkelijk”, vertelt H.

Dochter getraumatiseerd
Vervolgens werd de man meegenomen naar de badkamer. “Ze zetten me geboeid in de badkuip en stopten een slang in mijn mond. Door het water verdronk ik bijna en raakte bewusteloos”, vertelt hij.

De vierjarige dochter was getuige van de mishandeling van haar vader. Volgens de politie heeft het meisje ‘het nodige van de overval meegekregen’. H. heeft het er zwaar mee: “Ik wil er niets over zeggen. Ik kan het gewoon niet. Ze heeft intensieve zorg gehad en is behoorlijk getraumatiseerd.”

Onderzoek stopgezet
Sinds de overval is het slachtoffer ondergedoken. Direct na de overval werd een Team Grootschalige Opsporing, een groot rechercheteam, op de zaak gezet.

De overvallers zijn tot op heden nog niet opgepakt. In november werd een verdachte opgepakt, maar wegens gebrek aan bewijs is de man weer vrijgelaten. Het onderzoek is stopgezet en zal worden heropend als er nieuwe informatie binnenkomt.