Home Verw Familie vraagt of we video bekijken: het laat zien hoe chauffeur 3...

Familie vraagt of we video bekijken: het laat zien hoe chauffeur 3 kinderen doodt vanwege zijn telefoon

We weten het allemaal, maar dat belet sommigen er niet van om even snel te bellen, een berichtje te sturen of de gps aan te passen tijden het rijden. En toch, hoeveel levens zijn er verloren gegaan door deze momenten van onoplettendheid? Het is daarom belangrijk om te horen wat de families van de slachtoffers te zeggen hebben en hen te helpen met hun strijd.

Rijden terwijl je naar je telefoon kijkt, is veel gevaarlijker dan veel mensen denken. Het is een van de belangrijkste oorzaken van verkeersongevallen geworden, niet alleen in Nederland en België, maar wereldwijd.

Elk jaar neemt het aantal ongevallen waarbij het gebruik van mobiele telefoons betrokken is, toe. Het raadplegen van berichten of bellen tijdens het rijden brengt veel gevaar met zich mee. Ondanks dat het simpele handelingen zijn, kan het een zaak van leven en dood zijn.

Mocht je denken dat dit overdreven is, bekijk dan de onderstaande video om te begrijpen hoe gemakkelijk het is om afgeleid te worden door de telefoon. De gevolgen van dit ongeval waren dramatisch.

Helaas zijn veel te veel levens verloren gegaan door mensen die waren afgeleid door hun telefoon, waaronder een gezin uit Engeland.

In de zomer van 2016, op een vakantiereis, overleden Tracy Houghton (45), haar zoons Ethan (13), Joshua (11) en de dochter van haar vriend, Aimee Goldsmith (11), in een vreselijk auto-ongeluk.

De oorzaak? Een vrachtwagenchauffeur keek tijdens het rijden naar zijn telefoon en was afgeleid.

Hij veroorzaakte het ongeluk, wat het leven kostte van vier mensen, waaronder drie kinderen, toen ze van achteren met hoge snelheid werden geraakt. De bestuurder kreeg 10 jaar gevangenisstraf.

Als onderdeel van een proef werd de video-opname van het ongeluk getoond en wordt nu om een simpele reden wereldwijd uitgezonden.

Het is onderdeel van een campagne om dit gedrag tegen te gaan. De video werd in overeenstemming met de families van de slachtoffers uitgezonden. Hopelijk zullen deze angstaanjagende en verschrikkelijke beelden een impact hebben en voorkomen dat meer mensen de telefoon gebruiken tijdens het rijden.

“Gebruik je mobiele telefoon niet tijdens het rijden. Je gaat jezelf of iemand anders vermoorden,” waarschuwde de vader van Aimee Goldsmith, die ook zijn vriendin Tracy verloor bij de crash.

“Ik word misselijk als ik automobilisten nog steeds hun mobiele telefoon zie gebruiken. Als ze de verwoesting hadden gezien die mijn familie of andere families is aangedaan, vanwege het illegaal gebruiken van telefoons tijdens het rijden, afleiding zoeken terwijl ze een potentieel wapen besturen, zouden ze net zo misselijk worden als wij,” schreef de familie in een verklaring, aldus The Daily Mail.

Bekijk de vreselijke beelden van dit ongeluk hieronder. En denk aan de slachtoffers en hun families. Voel je vrij om deze video te delen, zodat mensen het echte risico begrijpen van het kijken naar je telefoon tijdens het rijden.