Home Verw Dokter overlijdt nadat hij patienten gedwongen zonder handschoenen moest behandelen door tekorten

Dokter overlijdt nadat hij patienten gedwongen zonder handschoenen moest behandelen door tekorten

Een Italiaanse arts is overleden aan coronavirus nadat hij in een tv-interview had uitgelegd hoe hij gedwongen werd patiënten zonder handschoenen te behandelen.

Volgens rapporten werd Marcello Natali, 57, uit Codogno, in de noordelijke provincie Lombardije, geïnterviewd door Euronews voordat hij positief testte. Hij besprak het feit dat hij zonder handschoenen werkte en dat er een alarmerend aantal artsen besmet was.

Van de handschoenen zei Natali eenvoudig: “ze zijn op.”

Hij vervolgde: ‘We waren zeker niet voorbereid op een dergelijke situatie. Vooral die van onze generatie, die van het post-antibioticum tijdperk, die opgroeide met het idee dat een pil tegen ziekte voldoende was.

“We hebben naar keuze minder bezoeken aan de kliniek omdat we zo min mogelijk toegang willen tot een gebied dat een potentiële besmettingslocatie is.”

Na positieve tests werd Natali in Cremona in het ziekenhuis opgenomen voordat ze later naar een ziekenhuis in Milaan werd overgebracht toen hij dubbele longontsteking kreeg.

Zijn overlijden werd bevestigd door de Italiaanse Federatie van Huisartsen. Regionale secretaris Paola Pedrini omschreef de uitbraak van het coronavirus in Italië als een ‘oorlog’.

Ze vertelde hoe in de provincies van Bergamo 110 van de 600 dokters ziek waren en dat de medische voorraden opraken.

Volgens Euronews zei ze: “De situatie is sinds eind februari niet beter geworden. We kregen een paar maskers, wat handschoenen, een kit, niets anders. Een masker dat een halve dag zou moeten meegaan, gaat hier een week mee.

“We oefenen zoveel mogelijk telefonisch om de verspreiding van het virus te voorkomen en in contact te komen met asymptomatische mensen die het virus nog steeds dragen.”

Op het moment van schrijven heeft Italië China overtroffen met betrekking tot sterfgevallen als gevolg van coronavirus. Het totale aantal gevallen in het land wordt nu geschat op meer dan 41.000, waarbij 3.405 mensen zijn omgekomen.
(Bron: Newsner)