Home Vers van de pers Dakloze man struikelt over kapotte schoenen – dan gaat reactie agent viraal

Dakloze man struikelt over kapotte schoenen – dan gaat reactie agent viraal

Brian Zagorski is inmiddels 12 jaar politieagent, maar had nog nooit zo’n situatie meegemaakt. Het politiebureau deelde op Facebookwat er was gebeurd.

De agent was op patrouille in zijn stad Niles, toen hij een dakloze man zag lopen. Althans, struikelen is een beter woord. De man viel de hele tijd over zijn kapotte en versleten schoenen.

Het was duidelijk dat de man niet normaal meer kon lopen. Met elke stap bogen de schoenen omhoog, ze hadden zelfs geen zolen.

Brian stapte op de man af en offerde hem eerste een ‘HOPE’ (Helping Other People Everyday) tas. Agenten geven vaak deze tassen aan mensen in nood. Er zitten spullen in voor dagelijks gebruik, zoals dekens en toiletartikelen.

Echter, de man bedankte beleefd en weigerde het aanbod van de agent.

 

Maar dit weerhield Brian er niet van om de man te helpen. Hij vroeg hem welke maat schoen hij droeg. Beide mannen droegen dezelfde maat.

Toen deed deze agent iets wat niemand aan zag komen. Hij gaf de dakloze man zijn schoenen. De man gaf aan dat hij het niet kon geloven.

Een ogenschijnlijk ‘simpel’ gebaar kan zo’n wereld van verschil maken! Soms vergeten we door negatieve berichtgeving dat politieagenten in de VS ook geweldig werk leveren. Met deze actie heeft Brian in ieder geval een plekje in ons hart veroverd!