Home Verw BIBIAN MENTEL – HET IS TIJD OM AFSCHEID TE NEMEN..

BIBIAN MENTEL – HET IS TIJD OM AFSCHEID TE NEMEN..

Shownieuws sprak deze week met niemand minder dan Bibian Mentel. De voormalig paralympisch snowboardkampioene praat openhartig over haar leven in een rolstoel en over een intense periode.

Zo vertelt ze over een risicovolle operatie, waardoor ze uiteindelijk niet meer kan lopen, het volgende: “Het was een complete verrassing.

De operatie was ook heel goed gegaan en de volgende dag kwam mijn arts de kamer binnen en die zei van:

‘Joh, de operatie is top gegaan en we zijn heel tevreden en je kan met een paar dagen naar huis’. Ik zei: ‘Een ding alleen, ik kan mijn benen niet meer bewegen…’”

Hoewel de brunette sindsdien niet meer kan lopen, is de treurige bijkomstigheid een bijzaak voor haar.

“Als ik morgen weer mijn loopfunctie terug zou hebben, zou ik daar helemaal blij mee zijn. Maar het is maar een bijzaak ten opzichte van de rest wat er in mijn lichaam speelt.”

Overigens komt er voorlopig nog geen periode van rust voor Bibian. Eind oktober werd er (alweer) een grote tumor in haar rug ontdekt.

Omdat het gezwel al dermate groot is, is bestralen geen optie meer en zal het eind november operatief moeten worden verwijderd. Haar man, Edwin Spee, plaatste een emotione post hiervan op Facebook. Bibian beseft dat ze niet meer van haar ziekte zal afkomen en dat ieder moment afgelopen kan zijn. Ze is daarom op haar eigen manier begonnen om met mensen uit haar omgeving afscheid te nemen voor het geval ze daar niet meer aan toe komt.