Home Verw ANDRE VAN DER TOORN VERLATEN DOOR GELIEFDE NA DIAGNOSE KANKER

ANDRE VAN DER TOORN VERLATEN DOOR GELIEFDE NA DIAGNOSE KANKER

André van der Toorn heeft de strijd tegen lymfeklier- en botkanker gewonnen. ‘Maar de angst blijft. Als ik nu pijn in mijn arm heb, denk ik: het is kanker,’ vertelt de Wegmisbruikers-presentator aan Story.

Ook vertelt André openhartig over de breuk met zijn partner, die tijdens het ziekteproces plaatsvond. ‘Ik heb zo moeten overleven.’

André van der Toorn kreeg in 2017 te horen dat hij ernstig ziek was. ‘Lymfeklier- en botkanker, dat is letterlijk een klap in je gezicht,’ vertelt de Wegmisbruikers-presentator aan Story.

Vechten
Een loodzware tijd, waarin André de zwaarst mogelijke chemokuren moest onderaan, volgde. ‘Misschien is een zware griep en dan maal honderd wel de beste omschrijving,’ vertelde André eerder.

Tijdens zijn ziekte werd André na een relatie van twintig jaar verlaten door zijn partner Anne-Marie. Een nieuwe klap voor hem, maar hij bleef vechten voor zijn leven en overwon zijn ziekte.

Dat André genezen is verklaard, betekent niet dat hij alweer de oude is. ‘Ik ondervind nog steeds de gevolgen van mijn ziekte. Vroeger kon ik erg lange dagen maken, het kon niet op. Nu niet meer.’

Breuk
Na de breuk met Anne-Marie is er geen vrouw meer in het leven van André geweest. ‘Mijn liefdesleven bevindt zich op het nulpunt,’ zegt André.

‘Daar staat mijn hoofd totaal niet naar. Het zit ook niet in mijn systeem. Ik heb zo moeten overleven, dat is heel heftig geweest. Met allemaal gedoe en het feit dat mijn vrouw bij me wegging.

Ik lag toen zo op de grond.’ Ondanks de pijnlijke wijze waarop de relatie van André en Anne-Marie werd beëindigd, hebben de twee nog wel steeds contact.

‘We delen het co-ouderschap. Ik vind het niet leuk wat er is gebeurd, maar ik vind dat we het zo goed mogelijk met elkaar moeten regelen.’